MVO
Let’s go green!
Met verse streek- en seizoenproducten serveert Paviljoen Puur voor elke gelegenheid een maaltijd die uitnodigt tot genieten, of het nu om een luxueus diner of een informele barbecue gaat. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de grenzeloze mogelijkheden van de locatie. Het nieuwe groen is eco-chique: een combinatie van duurzaam en stijlvol. Dat blijkt onder meer uit de materialen die voor het gebouw en de inrichting zijn gebruikt. Ook de keuze voor warmteterugwinning en biologisch gezuiverd water onderstrepen het duurzame karakter van Paviljoen Puur. Het nieuwe groen is tegelijk een combinatie van natuur en stad: het buitenleven op fietsafstand van Amsterdam.
Paviljoen Puur werkt volgens de Farm to table methode. Wij kopen het rechtstreeks van de producent. Minimale transport bewegingen en zelfs als het product vervoerd wordt naar een verkooppunt, blijft het binnen de regio. De kilometers die het product af moet leggen blijven dus beperkt, wat leidt tot een minder hoge CO2-uitstoot. Wij proberen voedselverspilling te beperken en bij gebruik van producten uit het buitenland letten wij op het Fair Trade keurmerk. Daarmee is aandacht voor eerlijke prijzen voor boeren en het voorkomen van kinderarbeid bij het tot stand komen van producten.